Волинські виробники ковбас надають перевагу польським відходам, а не якісному волинському м’ясу.

Волинські виробники ковбас надають перевагу польським відходам, а не якісному волинському м’ясу.Хоча держава намагається сприяти тому, щоб селяни вирощували худобу на м’ясо, однак самі переробні підприємства у цьому не зацікавлені. Як виявилося, вони надають перевагу низькосортній сировині, яку імпортують із Польщі. Про це йшлося 17 червня під час наради з питань заготівлі м’ясної сировини, що відбулась за участю керівників м’ясопереробних підприємств області.

Як розповів начальник головного управління ветеринарної медицини у Волинській області Богдан Лозинський, на Волині низка м’ясопереробних підприємств імпортують низькосортну сировину переважно з Польщі. Наприклад, ПП ТД «Трейдмакс» закупило 190 тонн імпортованих свинячих субпродуктів, а це може бути як печінка, так і шкура, хрящі і так далі. А от приватний підприємець Юскевич-Красковський у виробництві використав двісті тонн м’яса птиці механічного обвалювання.

«Я жахнувся, скільки ввозиться на Волинь низькосортної сировини тваринного походження», - прокоментував цифри заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Карпюк. Він зізнався, що має намір добитися заборони імпорту такої продукції з Польщі в Україну.

Разом із тим заступник губернатора відмітив небажання м’ясопереробних підприємств купувати вітчизняну якісну сировину. Наприклад, ТзОВ «Луцький м’ясокомбінат №1» із початку року не купило жодного великовагового теляти. А от ТзОВ «ПМП» взагалі не закуповує ВРХ у населення. Як пояснив директор підприємства Олександр Козлюк, це досить дорого обходиться, адже при купівлі одного теля потрібно заплатити вісімсот гривень податку.

Вернуться